20 jaar TMC Nederland

Inspec 2 klein

De Nederlandse Bentley gebruikersvereniging TMC Nederland viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Al 20 jaar een vereniging waar leren, kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en fun voor Bentley-softwaregebruikers in Nederland op de eerste plaats staan.

Naast onder andere het uitgeven van een educatief tijdschrift, MicroVisie Magazine, organiseert TMC Nederland evenementen voor haar leden. Donderdag 19 mei jl. waren ruim honderd deelnemers naar het GeoFort in Herwijnen gekomen voor de TMC Summerschool. Die dag stond voor hen in het teken van ‘leren in zomerse sferen’.  Ook thepeoplegroupheeft als partner hieraan haar steentje bijgedragen.

TMC Summerschool
Voorzitter Paul Haffmans trapte in het Auditorium af met een welkomstwoord, waarbij hij ook nog even stil stond bij het overlijden van Juan Broos, die namens Bentley een zeer gewaardeerde spreker op eerdere TMC-evenementen was. Vrolijker nieuws bracht hij door te vertellen dat TMC Nederland dit jaar haar 20-jarig bestaan mag vieren.

Daarna kwam Willemijn Simon van Leeuwen aan het woord. Als directeur van het GeoFort vertelde ze onder meer over het ontstaan van het unieke GeoFort, dat nu onder andere dienst doet als educatief park in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie.

Zelf achter de knoppen
Tijdens de verschillende presentaties konden de aanwezigen meer horen over onderwerpen als ProjectWise, NLCS (de Nederlandse CAD-standaard), de omgevingswet en AutoTurn voor MicroStation. Kennis bijspijkeren was het doel van de workshops met zelf achter de knoppen gaan. Hier werden veel inhoudelijke tips en trucs voor het optimale gebruik van onder andere MicroStation gegeven. Aan bod kwamen Annotation Scale, Hypermodels, GEOCAD, Bentley Map, LumenRT, 3D-renderen, OpenRoads en Workspace CONNECT. Bij de workshop ‘Van foto naar 3D-model’ gingen de deelnemers zelfs naar buiten om een foto te maken om die later met de nieuwste Bentley-software te bewerken.

Templates maken met OpenRoads en NLCS
Inspec gaf een workshop over templates maken met OpenRoads technologie. Jeroen van de Wiel en Tobias Rooijers lieten de deelnemers oefenen om met behulp van OpenRoads technologie een volwaardig ruimtelijk ontwerp maken. Aan bod kwamen het inladen van een asontwerp dat in MXROAD is gemaakt en het bouwen van templates die daarna worden gebruikt om het ruimtelijk ontwerp te creëren.

Daan Maes van scanopylegde in een presentatie uit hoe er bij de gemeente Almelo gewerkt wordt met de NLCS (Nederlandse CAD-standaard). De gemeente is actief betrokken bij de (door)ontwikkeling van deze tekenstandaard. Sinds 2005, dus vóór het ontstaan van de NLCS, werkten ze zelfs al met een standaard die verankerd was in Optimize. Almelo stuurt op regie met externe samenwerkingspartijen met behulp van Optimize Draw en NLCS als standaard.

Gezellig samenzijn
De afsluitende BBQ, die opgeluisterd werd door de Berkley Brothers, werd een gezellig en smaakvol samenzijn. Na de files keerden de deelnemers tevreden huiswaarts.

Het bestuur van TMC Nederland wil alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en positieve reacties en de partners Bentley, Crotec, NedGraphics en thepeoplegroupvoor hun steun. En niet te vergeten alle sprekers die mee hebben geholpen tot het tot stand brengen van deze succesvolle dag.

Meer informatie over TMC Nederland is te vinden op www.tmc-nederland.nl of via Facebook, Twitter en LinkedIn.