Powerpack van Smart Solar Charging genomineerd voor UNETO-VNI Innovatie Award!

UNETO-VNI reikt dit jaar voor de tweede keer de Innovatie Award uit! De hoofdredactie van het vakblad E&W Installatietechniek heeft tien projecten SSC_logogenomineerd die voor deze award in aanmerking komen. De projecten dragen op een inventieve en technisch hoogstaande manier bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De vakjury heeft met name gekeken naar innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en ketensamenwerking.

Genomineerd: Tesla Powerpack als megabatterij
De Powerpack, een onderdeel van het Smart Solar Charging-consortium (SSC) waaraan The People Group heeft meegewerkt, is genomineerd! De gemeente Utrecht wil voor 2030 uitstoot- en aardgasvrij zijn. Om dit te kunnen bereiken zijn duurzame initiatieven nodig, zoals de plaatsing van meer zonnepanelen. Door opgewekte zonne-energie vervolgens op te slaan, worden pieken in het elektriciteitsnet voorkomen. De plaatsing van een Powerpack op het parkeerterrein van Jaarbeurs Utrecht vormt hierin een eerste stap.

De Powerpack is aangesloten op 200 zonnepanelen en 20 laadpunten voor elektrische auto’s. Feitelijk bestaat de ‘megabatterij’ uit 8 losse batterijen met een gezamenlijk vermogen van bijna 1 MWh. Dit is voldoende capaciteit om 100 huishoudens een dag lang van energie te voorzien.

Stem nu
Tot 1 oktober kan online gestemd worden op dit project. Mocht de Powerpack gekozen worden als finalist, zal tijdens het Nederlands WarmtepompCongres bij de Vakbeurs Energie in Den Bosch gepitcht worden. Hierna wordt de winnaar bekend gemaakt!

Aan de Award is een cheque verbonden die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie, maar ook een kunstwerk, een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf en ongetwijfeld de nodige publiciteit in de vak- en publieksmedia.

Stemmen kan tot 1 oktober! Klik hier!