All aboard! – Eerste editie onboarding dag bij TPG

All aboard! – Eerste editie onboarding dag bij TPG

Een nieuw hoofdstuk. Een goede start. Om nieuwe collega’s op een juiste manier ‘aan boord’ te krijgen organiseert The People Group ‘onboarding dagen’. Op vrijdag 28 augustus organiseerden we de eerste editie. Een groep van 13 nieuwe collega’s maakten op ludieke wijze kennis met het bedrijf waarvoor ze gaan werken. De nieuwe gezichten werden wegwijs gemaakt door de organisatie, proefden van de cultuur en leerden over de kernwaarden van TPG.

  • arbeidsmarkt
  • tpgindepraktijk
  • Ronald van der Mierden
  • 04 september 2020
  • 4 minuten leestijd

Nu de eerste officiële onboarding achter de rug is, vroegen we Lead Marketeer Pauline van Berkel en HR-adviseur Paul Kühne naar het doel, het verloop en de benefits van het evenement. “We willen starters betrokken krijgen bij onze organisatie. Een vliegende start zorgt voor blije collega’s en ‘happy people’ zorgen voor blije klanten”, vertelt Pauline ons.

Het programma werd vervolgd met een passende introductie over de organisatie en een rondleiding door het hoofdkantoor. Ook algemeen directeur Bas van Laar kwam aan het woord en lichtte op inspirerende wijze de historie van TPG toe. Afdelingen HR en Finance werden tevens betrokken in het programma. Zij vertelden over praktische zaken zoals het bedrijfsorganigram en urenregistratie. “Door nieuwe collega’s op zo’n manier wegwijs door de organisatie te maken, proberen we het gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid vroeg in hun loopbaan bij TPG te verwerven”, leert Paul ons.

alt txt

Met de hoofden vol nieuwe informatie en de buiken rond van de passende snacks, vervolgden we het programma met het hoogtepunt van de middag; de ‘kernwaardengame’. “Onze kernwaarden zijn het fundament van de organisatie. We vinden het enorm belangrijk dat nieuwe collega’s in een vroeg stadium kennis met ze maken en uit weten te dragen”, vertelt Pauline. Iedere collega ontving een ‘roadmap’ met daarin onze organisatiedoelen, -strategieën en kernwaarden beschreven. De roadmap werd gebruikt als leidraad voor de kernwaardengame. Op ludieke wijze maakten de nieuwe collega’s kennis met de kernwaarden ‘plezier’, ‘passie’, ‘lef’, ‘gezondheid’ en ‘samen’. De groep werd verdeeld in teams van maximaal vier personen. De nieuwe collega’s deelden hun visie op de kernwaarden en hoe ze verwachten deze succesvol uit te dragen tijdens hun werkzaamheden.

We vroegen Paul of de doelen die TPG voor ogen had behaald zijn. “Jazeker, we hebben positieve reacties ontvangen en kijken terug op een succesvolle eerste editie”, legt hij uit. “Het viel ons op dat de nieuwe collega’s zich prima wisten te identificeren met onze kernwaarden. Het is ons gelukt om alle neuzen één kant op te krijgen”, voegt Paul hieraan toe. De onboarding dag gaat routinematig deel uitmaken van het evenementenprogramma van TPG. Eind september staat de volgende editie gepland. Ook dan zal een club van nieuwe collega’s op het dek geïntroduceerd worden en de TPG-koers leren te varen.

Ben jij benieuwd naar de carrière mogelijkheden bij The People Group?

Ontdek jouw carrière kansen

alt txt
#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement