De tekenkamer: het kloppend hart van The People Group

De tekenkamer: het kloppend hart van The People Group

Op een prachtige zichtlocatie aan de A59, net onder de ring van ‘s-Hertogenbosch wapperen de vlaggen bij het hoofdkantoor van The People Group (TPG). Hier komen zeven business units onder één dak samen om de meest uiteenlopende vraagstukken van opdrachtgevers uit verschillende technische markten te beantwoorden. Vaak op het gebied van vakkennis, deskundigheid en capaciteit. Maar in de meeste gevallen is het een combinatie van deze drie. Een van de hoofdmotoren van TPG is de tekenkamer, gezien door velen als het kloppend hart van de organisatie. Angelique Jonkers, Teamleider Projectenbureau, legt uit waarom.

  • arbeidsmarkt
  • engineering en modellering
  • ontwerp
  • tekenwerk
  • tpgindepraktijk
  • Ronald van der Mierden
  • 28 oktober 2020
  • 5 minuten leestijd

Op de tekenkamer van TPG komen diverse vakgebieden samen op het gebied van ontwerp, design en visualisatie. Voor Angelique Jonkers voelt de tekenkamer als thuis. Ze maakte kortgeleden haar rentree bij TPG. Waar ze zo’n negen jaar geleden begon als engineer. De tekenkamer bestond toen uit drie personen. Nu, iets meer dan een decennium later, bestaat diezelfde afdeling uit een kleine 100 happy people, verspreid over twee locaties. Hiermee biedt TPG een van de grootste in-house tekencapaciteiten in Nederland.

Die groei is volgens Angelique opmerkelijk maar niet vreemd: “Doordat TPG flexibel op klantvragen reageert en de opdrachtgever op meerdere vlakken ontzorgt zijn we een belangrijke marktspeler geworden. Onze engineers zijn gespecialiseerd in diverse soorten software en op de hoogte van actuele richtlijnen. Waar nodig komen we met passende oplossingen, door bijvoorbeeld eigen ontworpen software in te zetten. Dat zorgt ervoor dat we kwaliteit, maar ook maatwerk kunnen leveren.”

‘Bingewatchen met grootmoeders erwtensoep’

Op de tekenkamer werken mensen die een grote bijdrage leveren aan de digitalisering, energietransitie en verdere verduurzaming van Nederland. Maar ook van andere landen, zoals België en Duitsland. De engineers van TPG ontwerpen onder andere energieprojecten. Dankzij deze werkzaamheden kunnen wij ’s avonds onze favoriete series ‘bingewatchen’ en grootmoeders erwtensoep op onze inductie kookplaat verhitten.

Maar hoe voeren de engineers van TPG hun werkzaamheden dan uit? Welke tools hebben zij nodig? Wij vinden de juiste software belangrijk en kunnen uitstekend overweg met systemen zoals AutoCAD, GIS, MicroStation en Revit. Als we vinden dat processen verbeterd en/of versneld kunnen worden, ontwerpen we in-house nieuwe software. GeoFiber is een voorbeeld van zo’n project. “Binnenkort kunnen we dankzij onze eigen ontwikkelde software GeoFiber 800.000 woningaansluitingen binnen no-time opleveren. Dit omdat we niet meer engineeren in CAD maar in GIS”, legt Angelique uit. Onder het mom van ‘het kan altijd slimmer en beter’ blijft TPG innoveren door haar eigen werkzaamheden te optimaliseren en haar producten- en dienstenaanbod uit te breiden. Juist dit is de kracht om de samenwerking en verbinding met onze opdrachtgevers te versterken.

Er wordt niet alleen projectmatig op de tekenkamer gewerkt. Voor veel klanten is TPG de ‘troubleshooter’ op basis van totaaloplossingen en kan zij zonder tussenpartijen opereren. Vaak geven opdrachtgevers het vertrouwen om delen van hun eigen werkproces door TPG uit te laten voeren. Maar ook volledige productiestraten kunnen uithanden genomen worden. “Wij nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus”, aldus Angelique.

alt txt

Meer weten?

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement