Een blik op de samenwerking met Eneco

Een blik op de samenwerking met Eneco

In 2019 ontstond een waardevolle samenwerking tussen Eneco en The People Group (TPG). De afdeling Industrie en Energie van TPG werd betrokken bij een groot dataverwerkingsproject van Eneco. Nu, bijna 1 jaar later, leggen we de loep op deze samenwerking. Dat doen we samen met Tum Korper, projectleider van TPG. We vragen hem naar zijn bevindingen en het ontstaan van de samenwerking tussen de twee partijen.

  • digitalisering
  • geodesie
  • gis
  • tpgindepraktijk
  • Ronald van der Mierden
  • 09 oktober 2020
  • 4 minuten leestijd

Als één van de grootste energieleveranciers van Nederland, verwerkt Eneco ontzettend veel netwerkdata. Eneco geeft prioriteit aan het zorgvuldig verwerken van deze gegevens. Je wilt immers niet dat gevoelige gegevens open en bloot op het internet rondzweven. Daarom schakelde Eneco in 2019 de diensten in van de afdeling Industrie & Energie van TPG. Aan projectleider Tum Korper en zijn team was het de taak om door middel van een pilotproject via SISnet, data voor Eneco te verwerken. Er moest eerst een lokale database worden ingericht volgens de tabellen- en weergavenindeling van Eneco. Deze gegevens werden verbonden met SISnet en Microstation. Vanuit daar kon het tekenwerk starten. De hands-on mentaliteit van Tum en zijn team zorgde ervoor dat het project snel en accuraat afgerond werd.

De aanpak van Tum was helder. Hij inventariseerde eerst de klantvraag, en richtte daarna het werkproces voor zijn team in. Hij schreef een manual waarin alle werkzaamheden van begin tot eind werden toegelicht en testte deze zelf door middel van een pilot. “We hadden al snel door hoe we dit project aan gingen vliegen. De pilot draaide soepel, het team was goed geïnstrueerd en de tools werkten goed”, vertelt Tum. Ook project Nesselande werd een succes. Eneco kon in een korte tijd haar data in hun eigen beschermde omgeving terugvinden.

alt txt

De positieve afhandeling van beide projecten heeft ertoe geleidt dat beide partijen het eens zijn geworden over vervolgsamenwerkingen. Eneco en TPG hebben besloten hun partnerschap uit te breiden middels een nieuwe raamovereenkomst. “Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Het is fijn om hecht samen te werken met klanten. De komende twee jaar gaan we er opnieuw alles aan doen om data voor Eneco inzichtelijk te maken”, licht Tum toe.

Visie op samenwerken

Een van de sleutels van een succesvolle samenwerking met klanten is  de lange termijnvisie van TPG. “Als organisatie hebben we een lange termijnvisie aangaande samenwerkingen met klanten. We voeren ons werk niet alleen goed uit, we denken mee met de klant. We gaan proactief opzoek naar oplossingen en adviseren daar waar dat nodig is. Daarnaast blijven we op een hoge frequentie communiceren met de klant. Dat is onderscheidend”, verklaart Tum.  

Meer weten?

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement