Europees primeur: 20 volledige EV’s op zon opgeladen na zonsondergang

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Deze energie bestaat uit zowel warmte als licht. De warmte-energie wordt voornamelijk opgewekt met mooi weer, energie uit licht wordt te allen tijden opgewekt. Deze laatste energiebron biedt een unieke inkijk in het energiesysteem van de toekomst! Onlangs werden voor het eerst in Europa twintig elektrische auto’s gelijktijdig geladen op de kracht van de zon terwijl de zon al onder was. 

Bij de Jaarbeurs in Utrecht vond in het bijzijn van de staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer een unieke demonstratie plaats van Smart Solar Charging. Een innovatief project waarvan The People Group trotste partner is. Naast de staatssecretaris waren onder meer burgemeester Jan van Zanen, directeur Jaarbeurs Albert Arp en de Utrechtse gedeputeerde Pim van den Berg aanwezig. Met deze demonstratie werden de twintig laadpunten, 200 zonnepanelen en een grote batterij bij de Jaarbeurs officieel in gebruik genomen. De batterij maakt het mogelijk om vraag en aanbod van duurzame energie op elkaar af te stemmen. Met een vermogen van 400 kW en een omvang van 800 kWh heeft de batterij genoeg capaciteit om twintig volledig elektrische auto’s gelijktijdig helemaal vol te laden met zonne-energie. Ook als de zon niet schijnt.

De demonstratie geeft een inkijkje in tien jaar Smart Solar Charging in Utrecht. Tien jaar geleden werd op de Parkschool in Utrecht de eerste zonnecentrale van LomboXnet in gebruik genomen. Vele mijlpalen volgden: de eerste openbare zonnelaadpaal van Nederland, de eerste teruglever-laadpaal van Europa, de eerste openbare terugleverlaadpaal ter wereld, 6.000 zonnepanelen op twintig daken, opschaling in de regio en de start van We Drive Solar.

Bovenstaande mijlpalen laten zien wat je in tien jaar kunt bereiken. Wij zijn enthousiast welke innovaties we de komende tien jaar tegen zullen komen!