In gesprek met projectcoördinator Olav

In gesprek met projectcoördinator Olav

Wat komt er allemaal kijken bij het coördineren van telecomprojecten? Maak kennis met Olav van Diemen, een jonge professional die zich razendsnel heeft ontwikkeld tot projectcoördinator. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen en inzichten over zijn werkzaamheden.

  • engineering
  • functie
  • projectcoördinator
  • telecom
  • 26 juli 2023
  • 3 minuten leestijd

Kun je vertellen wat jouw rol als projectcoördinator inhoudt?

Als coördinator ondersteun ik de projectleider en zorg ik ervoor dat projecten in goede banen worden geleid, vanaf de intake tot oplevering. Ik probeer ervoor te zorgen dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon is, zowel voor de engineers als voor de opdrachtgever. Centraal staat het bewaken van de voortgang van uitvoering van werkzaamheden t.o.v. de planning en het proces.

Waar ben je trots op?

Onlangs hebben we een succes behaald. Door de juiste samenwerking met engineers en opdrachtgevers, hebben we een verbeterd proces ontwikkeld voor het opleveren van projecten. Dit heeft geleid tot een efficiëntere en effectievere uitvoering, wat de doorlooptijd van de oplevering met dezelfde kwaliteit t.o.v. de oude situatie heeft verkort. Niet alleen de resultaten zijn verbeterd, maar het is ook prettiger werken voor zowel de opdrachtgevers als onze eigen engineers.

 

Wat is jouw favoriete aspect van je werk?

Het feit dat je in de rol van projectcoördinator complexe processen leert te begrijpen en problemen oplost in een dynamische omgeving. Het is ook mogelijk om projecten te coördineren in andere segmenten dan telecom. Deze afwisseling en mijn collega’s maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga.

Op zoek naar een baan in de techniek?

Bij The People Group zijn we regelmatig op zoek naar ambitieus, nieuw talent om zowel interne als externe projecten in goede banen te leiden. Kun jij niet wachten om voor ons aan de slag te gaan? Neem dan snel contact op met Recruiter Randy via onderstaande gegevens en wie weet word jij onze nieuw collega!

Meer weten?

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement