Landelijke samenwerking voor waterdistributienet van de toekomst

Landelijke samenwerking voor waterdistributienet van de toekomst

Brabant Water, The People Group | Software & Trainingen en KWR Water Research Institute starten innovatieve samenwerking
Drinkwaterbedrijf Brabant Water, de softwareafdeling van The People Group en KWR Water Research Institute werken sinds het najaar van 2018 samen aan de ontwikkeling van een applicatie voor ontwerp van het tertiaire leidingnet. Deze samenwerking biedt mogelijkheden om innovatieve kennis daadwerkelijk te implementeren voor de eindgebruiker; het drinkwaterbedrijf.

  • automatisch netwerkontwerp
  • digitalisering
  • 30 september 2019
  • 3 minuten leestijd

Distributienet van de toekomst

“Waterleidingen hebben een lange levensduur. Daarom is het essentieel om een goed ontwerp te maken. Een efficiënt ontwerpproces dat leidt tot een optimaal ontwerp voor druk, volumestroom en kosten was lang een wens van onze medewerkers. Deze wens is nu uitgekomen. Door te innoveren en mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen slaan we een brug naar de toekomst. Hiermee werken we aan het distributienet van de toekomst!” aldus Wilfried Martens van Brabant Water.

Minimaal handwerk

De nieuwe software houdt bij het ontwerpen direct rekening met de omgeving; een uniek concept. Bovendien biedt de applicatie één centrale omgeving van waaruit de engineers de tracés kunnen ontwerpen en scenario’s met elkaar kunnen vergelijken. Hiermee wordt wederzijdse informatie-uitwisseling gestimuleerd en handwerk tot een minimum beperkt. Ook neemt de snelheid waarmee ontworpen kan worden toe, waardoor engineers meer tijd kunnen steken in het vergelijken van scenario’s op basis van prestatie indicatoren zoals de mate van zelfreiniging, einddruk en kosten.

De eindgebruiker profiteert

“We zijn trots op deze duurzame samenwerking die voor diverse partijen vele voordelen op zal leveren, maar uiteindelijk ongemerkt ook voor iedereen die dagelijks zo vanzelfsprekend gebruik maakt van het drinkwater in Nederland.” Aldus Wilfried Martens en Viktor de Haan.

Meer weten?

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement