The People Group werkt mee aan Nederlands eerste binnenstedelijke batterij voor opslag zonne-energie

Utrecht heeft de primeur: Nederlands eerste grote binnenstedelijke batterij voor de opslag van zonne-energie is geplaatst. Deze Powerpack maakt het mogelijk het elektriciteitsnet te balanceren door lokaal opgewekte zonne-energie op te slaan en weer af te geven wanneer dat nodig is.

De gemeente Utrecht wil voor 2030 uitstoot- en aardgasvrij zijn. Om dit te kunnen bereiken zijn duurzame initiatieven nodig, zoals de plaatsing van meer zonnepanelen. Door opgewekte zonne-energie vervolgens op te slaan, worden pieken in het elektriciteitsnet voorkomen. De plaatsing van een Powerpack op het parkeerterrein van Jaarbeurs Utrecht vormt hier een eerste stap in.

De Powerpack is aangesloten op 200 zonnepanelen en 20 laadpunten voor elektrische auto’s. Feitelijk bestaat de ‘megabatterij’ uit 8 losse batterijen met een gezamenlijk vermogen van bijna 1 MWh. Dit is voldoende capaciteit om 100 huishoudens een dag lang van energie te voorzien!

 

Een prachtige samenwerking tussen The People Group,  LomboXNet, Utrecht Sustainability Institute, Tesla, Jaarbeurs Utrecht, Stedin, Siers GroepEconomic Board Utrecht en Provincie Utrecht.

Meer lezen over dit project? Klik hier.