Presentatie nieuwe BIM lesprogramma te Harderwijk

Het nieuwe BIM lesprogramma (Building Information Modellering) voor het MBO werd afgelopen mei gepresenteerd in de Staalzaal van het Congrescentrumlogo Bouw & Infra Park te Harderwijk. Het ROC Landstede en Deltion heeft in samenwerking met De Techniek Academie en diverse bedrijven uit de regio gewerkt aan dit onderwijsprogramma.

De ontwikkelingen in de techniek gaan exponentieel snel. Daarom is het van belang dat het onderwijs meegaat in deze sneltrein. Bedrijfsleven en onderwijs hebben elkaar hierbij nodig. Techniekpact Noord Veluwe & Randmeergebied is eind 2014 opgesteld; in dit pact worden een aantal projecten benoemd welke de komende jaren uitgevoerd zullen gaan worden. Een grote ambitie, maar essentieel wanneer in de toekomst voldoende technici beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Het mbo beroepsonderwijs mag dit jaar ook het Domotica lespakket tegemoet zien. Dit zal in het najaar gepresenteerd worden.

Het materiaal zal digitaal geüpdatet worden door een groep van docenten en bedrijven onder redactie van een onderwijsinstituut dat in de armen is genomen. Hierdoor wordt de toekomst van het programma geborgd. Robbert Ploegmakers (Innovatiemanager Bouw & Installatietechniek binnen The People Group) is nauw betrokken geweest bij het optimaliseren en actualiseren van de lesstof.

 

Techniek