Beleving van visualisatie in Virtual Reality

terug naar projecten
2020
Wolfs Architecten

Om de architecten van het bureau Wolfs Architecten te informeren over de nieuwste technieken op het gebied van visualiseren met behulp van VR (Virtual Reality) hebben we op hun kantoor een live demo gegeven. De komende periode zal worden gebruikt om te inventariseren hoe we met onze kennis van visualiseren en VR iets kunnen toevoegen aan de de dienstverlening van Wolfs Architecten.

Tijdens de demo waren de architecten en bouwkundige onder de indruk van kwaliteit die getoond werd. Dit was vooral te merken aan de inhoudelijke discussie over vormgeving en look en feel die direct starten toen de eerste architecten de VR bril op hadden gehad en het model in virtual reality ervaren hadden.

 

Meer weten?

Jeroen van de Wiel

Als voorbereiding op de demo hebben we een 3D ontwerp dat gemaakt is door Wolfs Architecten bewerkt en geschikt gemaakt voor onze eigen tool om de beleving zo realistisch mogelijk te maken. Met behulp van onze tooling is het mogelijk om een 3D (BIM) model of ontwerp levensecht te ervaren met een VR-Bril, daarnaast is het met de tooling ook mogelijk het model te bekijken en ervaren op een computer, tablet of mobiele telefoon.  Door de hoge kwaliteit die mogelijk is met de huidige technieken biedt het een levensechte ervaring waardoor keuzes in het ontwerp beter kunnen worden gemaakt. Het draait namelijk niet meer om de interpretatie van het model maar je ervaart het echt "What you see is what you get".

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement