Interactieve visualisatie Hermanmoerkerklaan

terug naar projecten
's-Hertogenbosch
2019-2020

Het gevoel en de sfeer van een toekomstige, nog niet bestaande, situatie is vaak lastig in te schatten. Zeker als een ruimte nog helemaal niet bestaand is. Met behulp van visualisaties is het mogelijk om alvast een kijkje te nemen in de toekomstige situatie. Voor een woning aan de Hermanmoerkerklaan hebben we de bestaande woning ingemeten en in 3D uitgewerkt, om vervolgens de toekomstige situatie in te tekenen.

Meer weten?

Jeroen van de Wiel

Voor de woning aan de Hermanmoerkerklaan hebben we gekozen om naast renders van de nieuwe woonkamer ook een interactieve 3D omgeving te maken. In deze applicatie is het mogelijk om ontwerp-, stijl- en andere keuzes realtime toe te passen. Waardoor keuzes als het uiterlijk van de muren of de opstelling van de keuken gemakkelijker genomen kunnen worden omdat deze beter zichtbaar zijn. Daarnaast kan men met behulp van de applicatie zelf door de toekomstige situatie lopen, waarmee de verschillende ontwerpkeuzes en mogelijkheden extra goed zichtbaar worden. Dit is zowel mogelijk achter een desktop met toetsenbord en muis, maar ook in combinatie met een VR-set waarmee de beleving nog eens extra kan worden ervaren.

Werken met Unreal Engine

 

Het inzetten van de Unreal Engine tijdens ons visualiseer-proces geeft ons de mogelijkheid om ieder 3D-ontwerp tot leven te laten komen in een interactieve omgeving. Door gebruikt te maken van de mogelijkheden van de Unreal Engine kunnen we het aan 3D-model interactieve onderdelen toevoegen, of het gehele model interactief maken. Dit met als groot voordeel dat er meerdere scenario’s binnen één 3D-ontwerp toegevoegd kunnen worden waar de applicatie-gebruiker later realtime doorheen kan bladeren.

 

 

Terug naar Bovengrondse Infra
#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement