3D-modellering bij Interflow voor schone lucht oplossingen

3D-modellering bij Interflow voor schone lucht oplossingen

Bij Interflow draait alles om schone lucht. Schone lucht is namelijk nodig om product- en persoonsbescherming te bieden in gecontroleerde ruimten. Het Nederlandse bedrijf, gevestigd in Wieringerwerf, Noord-Holland, is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, realiseren en valideren van operatiekamers, cleanrooms en laminar flow units (LAF-units). Naast de Nederlandse zorgsector bedienen ze ook de High Tech semiconductor industrie en internationale farmaceutische bedrijven. Onlangs mochten onze mechanical engineers het bedrijf ondersteunen.

  • 22 november 2023
  • 3 minuten leestijd

3D-modellering

Een van de recente projecten van Interflow is de introductie van parametrische 3D modellering. George Ghusen, een van onze mechanical engineers, is hierbij betrokken. Hij werkt op de LAF-afdeling, waar verschillende soorten LAF-units worden ontworpen en voorbereid voor productie.

George vertelt hierover: “Tot voor kort werkte Interflow voornamelijk met 2D-tekeningen in AutoCAD, maar de behoefte om producten sneller aan te passen aan de wensen van klanten en de groeiende marktvraag leidden tot de overgang naar Autodesk Inventor. Hiermee kunnen ze producten omzetten naar parametrische 3D-modellen, waardoor ze 'Configure To Order' (CTO) mogelijk maken en klantspecifieke aanpassingen vlot kunnen doorvoeren.”

De investering in een nieuwe bewerkingscel, bestaande uit een automatisch platenmagazijn, CNC-machine en een opdeelzaag, markeert een verdere stap in de productie-efficiëntie van Interflow. Op termijn zullen opdrachten rechtstreeks vanuit engineering naar de productiemachine worden gestuurd via CAD/CAM-integratie.

Investeren om te innoveren

De investeringen  in geavanceerde productieprocessen tonen aan hoe Interflow innoveert om aan de steeds veranderende behoeften van hun klanten te voldoen. Wij zijn er trots op dat wij hierin een rol mogen spelen.

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met onze mensen?

Lees hier meer over onze engineering experts.

Meer weten?

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement