Veilig graven

Compliant aan WIBON, KLIC en CROW 500

Meer informatie?

Waarom de software gebruiken?

WIBON en KLIC

Om het inzicht in de ondergrond te waarborgen is de WIBON van cruciaal belang. Daarom bieden wij met KLIC-WIN Service een oplossing voor netbeheerders en aannemers en helpen we hen met het voldoen aan deze wettelijke termijn.

CROW 500

CROW 500 slaat een brug tussen de wetgeving en de praktijk. Wij streven ernaar om deze brug vorm te geven met praktische toepassingen zoals KLIC-Direct, onze softwareoplossing voor het doen van KLIC-meldingen en aanvragen van risicokaarten voor de CROW 500.

Asset registratie

Om tijdens de uitvoering te controleren of KLIC-gegevens correct zijn en kabels en leidingen te registreren hebben we LiDAR TO GO ontwikkeld. Het vastleggen van 3D-data is nu eenvoudig en door het integreren van 3D-gegevens in de KLIC bouwen we aan een nieuwe standaard.

Voor alle netwerktypen

Telecom
Gas
Water
Elektra

LiDAR TO GO

Met LiDAR TO GO ontvang je een totaalpakket voor het moeiteloos digitaal registreren van 3D-data. Dankzij de intuïtieve app kun je op een snelle en accurate wijze diverse 3D-gegevens verzamelen, zoals bijvoorbeeld kabels, leidingen, objecten en gebouwen.

De software biedt je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier jouw assets digitaal te registeren als puntenwolk, video en foto's. Vanuit deze data zijn As-Built gegevens te bepalen en wordt voldoende informatie beschikbaar gesteld voor terug levering aan de KLIC.

Met behulp van LiDAR TO GO en het 3D vastleggen van de data zetten we gezamenlijk een belangrijke stap naar verbetering van beschikbare data om toekomstige graafschade te voorkomen.

LiDAR TO GO

KLIC-Direct

Met behulp van onze webapplicatie is het eenvoudig om vanuit het veld of kantoor KLIC-meldingen te doen. Je tekent of importeert een graafpolygoon, en in no time ontvang je de vereiste informatie, inclusief kostenberekening.

Met de applicaties heb je dus altijd de meest recente KLIC-gegevens bij de hand. Via het digitale archief zijn oudere gegevens op te vragen. De applicatie is geschikt voor een enkele aanvraag tot kleine en grote volumes. Ook heeft het een koppelingen met onze CROW 500 dienstverlening. Simpel, snel een altijd je KLIC beschikbaar.

KLIC-Direct

KLIC-WIN Service

De KLIC-WIN Service verzorgt volledig automatisch de afhandeling van KLIC-meldingen en Inspire verzoeken conform de nieuwe eisen van het Kadaster. Medewerkers van netbeheerders kunnen inloggen om het digitaal archief met verwerkte meldingen te raadplegen.

KLIC-WIN Service

CROW 500 proof

Sinds 1 januari 2022 is de graafketen verplicht om te voldoen aan de graafrichtlijn CROW 500, met als doel om schade aan kabels en leidingen te voorkomen. Veilig en schadevrij graven is een ketenverantwoordelijkheid en kent vijf fases waarin alle betrokken partijen hun eigen rol en verantwoordelijkheden hebben.

The People Group helpt je om aan de eisen van CROW 500 te voldoen. Of je nu net begint na te denken over de naleving of al goed op weg bent, wij helpen je volledig compliant te worden.

CROW 500

Meer weten? Wij helpen graag!

    #

    Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement