Design Toolkit 1.0 voor ontwerp van toekomstbestendige warmtenetten

Design Toolkit 1.0 voor ontwerp van toekomstbestendige warmtenetten

Op donderdag 21 september was de kick-off van het innovatieproject Design Toolkit 1.0. Wij zijn hierin software ontwikkelpartner in een samenwerking met Deltares en TNO. Dit project is het eerste van een reeks innovatieprojecten binnen het groeifondsprogramma NieuweWarmteNu!

  • 27 september 2023
  • 2 minuten leestijd

WarmingUP

De bèta versie van de Design Toolkit is ontwikkeld door TNO en Deltares in het WarmingUP programma en inmiddels succesvol ingezet in diverse gemeenten en regio’s. Ter illustratie deelde Roland van Rooyen van de gemeente Rotterdam zijn ervaringen met de Toolkit vanuit het lopende project waarin vooruit wordt gekeken naar de rol van collectieve warmte in Rotterdam in 2050.

De ochtend werd afgesloten met een levendige panel discussie met Tirza van Daalen (TNO), Goaitske de Vries (Deltares) en Flip van der Valk (The People Group) onder leiding van dagvoorzitter Frits Verheij. Belangrijke conclusie was dat open source, transparante tools en datasets essentieel zijn voor de warmtetransitie.  Om deze beschikbaar te maken en houden is beheer, ondersteuning en verdere ontwikkeling nodig. De panelleden zien hier primair een rol voor het ministerie van EZK weggelegd.

alt txt

Het NieuweWarmteNu groeifondsprogramma heeft als doel de aanleg van duurzame collectieve warmtesystemen te versnellen. Naast 12 vliegwielprojecten en een leer- en ontwikkelprogramma worden er 6 innovatieprojecten gestart die de laatste stap maken naar markttoepassing.

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement