Digitaal bouwen

Met BIM en 4D

Meer informatie?

Onderdelen

Building Information Modeling (BIM)

Jouw bouwproject als een uitgebreid en gedetailleerd digitaal model. Verkrijg met BIM een holistisch inzicht dat de samenwerking en communicatie tussen alle belanghebbenden verbetert.

4D voor dynamische planningen

Dankzij 4D-technologie kun je de uitvoeringsfases van het project in real-time visualiseren en beheren, waardoor je betere beslissingen kunt nemen en mogelijke knelpunten kunt identificeren voordat ze zich voordoen.

Duurzame en efficiënte projecten

Door BIM en 4D-technologie te integreren in jouw bouwproject, kunnen we de duurzaamheid en efficiëntie van het ontwerp en de constructie verbeteren. Hierdoor worden de realisatie van het project geoptimaliseerd.

Wat kun je van ons verwachten?

Bevlogen
Stressbestendig
Nieuwsgierig
Oplossingsgericht

Building Information Modeling

Werk integraal samen via een 3D BIM model

De bouwwereld digitaliseert, processen veranderen hierdoor en BIM wordt steeds vaker gevraagd. Het gegevensbeheer van constructies en gebouwen wordt steeds belangrijker. Via Building Information Modeling (BIM), leg je alle gegevens centraal vast in een 3D BIM-model. Hiermee zorg je voor snellere en betere gedeelde inzichten met als gevolg tijdwinst en reductie van foutmarges.

Profiteer niet alleen in de ontwerpfase van dit model, maar ook in de opvolgende fases. Als BIM loket partner helpen wij je met het opbouwen, ontwerpen, modeleren en beheren van jouw BIM model in Revit en MicroStation. Dat doen we vanuit de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. En wil je het proces versnellen? Wij helpen bij het automatiseren via Dynamo en FME.

4D and beyond

Realiseer dé dynamische 4D planning

4D staat voor de vierde dimensie: tijd. In een 4D planning wordt ruimtelijke 3D ontwerp data gekoppeld met plannings- en resourcedata. Aanvullende kunnen aanvullende dimensies worden toegevoegd zoals kosten. Daarnaast worden thema's als materiaal en materieel inzet, personeelsplanning en benodigde werkruimtes en opslag mee genomen. Door een 4D planning te gebruiken visualiseer en analyseer je bouwproces volledig waardoor conflicten en risico's makkelijker en eerder inzichtelijker zijn. Een 4D planning leidt daarmee tot afname van faalkosten.

Onze experts staan voor jou klaar om dynamische 4D+ planningen te maken of te standaardiseren en automatiseren. Ze zijn beschikbaar voor adviesvraagstukken, implementeren de gewenste software zoals Synchro4D en Bexel en delen graag kennis en passie door bijbehorende trainingen te geven.

Grondstroom optimalisatie

De grondstromen binnen grote infrastructurele project zijn vaak een belangrijk en uitdagend onderdeel. Afhankelijk van complexe model 3D modellen worden hoeveelheden bepaald en allerlei formules los gelaten op de verschillende grondstromen binnen het project. Het gaat om het ontgraven en afvoeren van verschillende grondsoorten binnen verschillende werkpakketten om later weer andere of gelijke grondsoorten aan te voeren en te verdichten. Deze complexe logistieke uitdaging lijkt soms een studie op zichzelf binnen het al complexe project.

  • Een oplossing voor deze uitdaging is het toepassen van Mass Haul Optimalisation software. Met behulp van Topcon Magnet Project zijn we in staat om hoeveelheden, planning, grondstromen, depots en diverse transportmiddelen en routes te schematiseren. Hierdoor krijg je echt inzicht in de grondstromen en bijbehorende impact. Verschillende ruimtelijke- en tijdscenario's kunnen met elkaar worden vergeleken voor de meeste optimale uitvoeringskeuze.
  • Doormiddel van een samenwerking met onze partner Digital Construction Works (DCW) kunnen wij zelf de link leggen naar realisatie, we kunnen het uitvoeringsproces en bijbehorende grondtransporten volledig volgen en live vergelijken met de baseline bedacht tijdens de werkvoorbereiding.

Faalkosten reduceren met visualisatie

Visualiseren kan bijdragen aan betere en veiligere keuzes tijdens de ontwerp- en werkvoorbereidingsfase. Vanuit een 3D model, BIM-model of 4D planning kunnen allerlei verschillende visualisatie worden gerealiseerd, wij gebruiken daarvoor alle bekende standaardapplicaties maar zijn daarnaast ook zeer ervaren in verschillende koppelingen naar Unreal Engine. Deze krachtige game-engine stelt ons in staat om de meest realistische en meeslepende ervaringen te creëren en te exporteren in alle gewenste formaten. Wij zetten dus niet alleen in op digitaal bouwen maar ook visueel sterk ontwerpen en werk voorbereiden.

Meer weten? Wij helpen graag!

    #

    Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement