Solliciteren is een kunst! Recruiter Randy helpt je op weg.

Solliciteren is een kunst! Recruiter Randy helpt je op weg.

Of je nu een schoolverlater of een ervaren routinier bent, het solliciteren naar een nieuwe baan is voor veel mensen een spannende uitdaging. Onze Recruiter Randy van de Wal geeft je een aantal sollicitatietips waardoor jij binnen no-time die nieuwe baan binnen hengelt!

  • recruitment
  • sollicitatiegesprek
  • solliciteren
  • tips
  • 09 november 2021
  • 3 minuten leestijd

Vertel eens, wat vind jij zo tof aan je job bij The People Group?

Als Recruiter bij The People Group heb ik een gecombineerde functie. Enerzijds ben ik Corporate Recruiter en bezig met het werven van nieuwe collega's voor interne projecten. Anderzijds ben ik Arbeidsbemiddelaar/Consultant en ben ik druk met het werven van nieuwe collega's voor externe projecten voor onze opdrachtgevers. Omdat ik zo dicht op het vuur zit, weet ik hoe diverse functies ingekleed worden en welke profielen daarop aansluiten.

Hoe kan je jezelf als sollicitant het beste presenteren tijdens een sollicitatie?

Goede voorbereiding is het halve werk, het klinkt erg cliché, maar je ziet dat kandidaten zich toch -te vaak- niet goed voorbereiden op het gesprek. Verdiep je dus in de organisatie én de functie. Daarnaast is het belangrijk om van te voren te weten wat je gaat vertellen. Schrijf voor jezelf op wat je sterke punten zijn, wat je successen waren en waarom je denkt dat je geschikt bent voor de functie. Bereid daarbij ook een aantal vragen voor die je beantwoord wil hebben over de organisatie en de inhoud van de functie. Vragen stellen is soms makkelijker dan vragen beantwoorden. Met een onvoorbereide en afwachtende houding maak je het jezelf onnodig moeilijk in een gesprek.

Op zoek naar een baan in de infrastructuur of civiele techniek?

Bij The People Group zijn we regelmatig op zoek naar ambitieus, nieuw talent om zowel interne als externe projecten in goede banen te leiden. Kun jij niet wachten om voor ons aan de slag te gaan? Check dan hier onze vacaturebank en wie weet voer jij binnenkort een sollicitatiegesprek met Randy.

Meer weten?

alt
#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement