Duurzame investering: leiderschapstraject bij The People Group

Duurzame investering: leiderschapstraject bij The People Group

Bij The People Group stellen we onze mensen centraal. Goede mensen maken namelijk het verschil en tillen een organisatie naar een hoger niveau. Dat betekent samen investeren in de ontwikkeling van elkaar door kennisdeling en -verbreding. Om dit te stimuleren bieden we onze senior projectmanagers een leiderschapstraject aan. In dit artikel spreken we met deelnemer Johan Datema en coach Bert Overbeek om inzicht te krijgen in hun ervaringen en de impact van het traject op de loopbaanontwikkeling van werknemers.

  • consultancy
  • leiderschapstraject
  • ontwikkeling
  • 05 april 2023
  • 5 minuten leestijd

Van marketing naar projectmanagement

Johan Datema is sinds september 2022 in dienst bij The People Group als senior commercieel projectmanager. Onlangs is hij aan het leiderschapstraject begonnen. We vroegen hem naar zijn bevindingen.

“Tijdens een van de traditiegetrouwe kwartaalsessies was Bert Overbeek aanwezig als spreker. Marcel Menting, Business Line Manager Consultancy, vertelde mij dat Bert ook leiderschapstrajecten verzorgde. Ik gaf aan dat ik geïnteresseerd was omdat ik mezelf graag verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap. Voordat ik bij The People Group aan de slag ging, bekleedde ik een functie als marketeer en hield ik me bezig met heel andere zaken. Marcel heeft ons gesprek onthouden. Enige tijd later werd ik opgebeld en uitgenodigd voor het leiderschapstraject. Dat zegt iets over de manier waarop The People Group omgaat met haar mensen; ze luisteren aandachtig naar wat je zegt en belangrijker nog, ze ondernemen actie om je te helpen groeien.”

Samenwerking en resultaten staan centraal

We spraken ook Bert Overbeek, de coach van het leiderschapstraject. Bert is een ervaren Management Development-begeleider en specialist in samenwerking en teamontwikkeling.

bert-overbeek

Bert legt uit wat het doel is van het traject: “Het versterken van de leiderschapsvaardigheden van de deelnemers. De nadruk ligt daarbij op het bereiken van een effectieve samenwerking en goede resultaten binnen een team. In mijn ogen kan een manager van toegevoegde waarde zijn wanneer hij of zij op beide niveaus vooruitgang weet te boeken. Wanneer de manager afwezig is en het gaat minder goed, wordt zijn meerwaarde duidelijk.”

 

Hij voegt toe dat deelnemers diverse vaardigheden en competenties ontwikkelen. “Er wordt aandacht besteed aan het omgaan met weerstanden, die zowel aan de kant van medewerkers als andere managers binnen de organisatie kunnen worden voorkomen. Deelnemers worden gestimuleerd om zich bewust te zijn van de veiligheidsbehoefte van medewerkers en leren vervolgens hiermee om te gaan. Ook leren zij over verschillende leiderschapsstijlen en hoe zij mensen kunnen motiveren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan politiek en strategisch denken. Dit kan voor operationeel ingestelde mensen een uitdaging zijn, omdat zij gewend zijn om niet te lang stil te staan bij zaken en liever actie ondernemen.”

De ervaringen die Johan en Bert hebben gedeeld benadrukken dat investeren in de ontwikkeling van medewerkers cruciaal is voor het behalen van succes op zowel individueel als teamniveau. Het leiderschapstraject geeft individuen niet alleen de mogelijkheid om carrièremogelijkheden binnen The People Group na te streven, maar het bouwt ook een sterke basis voor toekomstig succes van de organisatie zelf.

#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement