C-SAM Beheer BGT

Basisregistratie Grootschalige Topografie opbouwen, beheren en uitwisselen

Meer informatie?

Waarom C-SAM Beheer BGT gebruiken?

Efficiënt opbouwen

De functionaliteiten die zijn gebruikt voor de overgang naar de BGT kunnen worden toegepast om snel complexe nieuwbouwwijken om te zetten naar BGT-objecten. Verschillende databronnen, zoals ontwerptekeningen, kunnen hieraan ten grondslag liggen. De aanpassings- en analysemogelijkheden dragen bij aan het beheer van de BGT-registratie, waardoor deze beheersbaar blijft.

Centraal beheren

De software bewaart geografische objecten in een Oracle-beheerdatabase en maakt het mogelijk om zowel administratieve kenmerken als eenvoudige geometrie te wijzigen. Zowel de administratieve kenmerken als de geometrie van één object worden opgeslagen in één record, waardoor het gemakkelijk is om deze via bijvoorbeeld een WFS-service te benaderen.

Gemakkelijk uitwisselen

Data-uitwisseling wordt ondersteund zowel binnen als buiten de organisatie, met inbegrip van optionele uitbreidingen voor verticaal automatisch berichtenverkeer via het BRAVO-portaal, evenals horizontaal berichtenverkeer met BAG- en BOR-applicaties.

De kenmerken van C-SAM Beheer BGT

Flexibel
Aanpasbaar
Gebruiksvriendelijk
Uitbreidbaar

VABV module

De VABV-module automatiseert en verbetert het berichtenverkeer tussen BGT-bronhouders en de verticale keten. Mutaties worden veilig vanuit C-SAM beheer BGT naar het BRAVO portaal gestuurd, terwijl automatische ontvangst van mutaties binnen het abonnementsgebied plaatsvindt. De module elimineert handmatige taken en fouten, vereenvoudigt implementatie via een cloudgebaseerde 'broker', en waarborgt veilige gegevensuitwisseling met SSL-certificaten en PKI-overheidscertificaten.

GEO-BOR module

De GEO-BOR module faciliteert communicatie tussen GEO en BOR registratiesystemen via het GEO-BOR koppelvlak, gestandaardiseerd door GEONOVUM. Deze module stroomlijnt de uitwisseling van gegevens door inkomende exploratie- en geometrieverzoeken van het BOR systeem te tonen in C-SAM Beheer BGT, waar GEO-medewerkers ze kunnen beoordelen en goed- of afkeuren. De module biedt een heldere interface voor het volgen van de verwerking van mutatieverzoeken, inclusief goed- en afkeuringen en informatie over de uitvoerende medewerker.

GEO-BAG module

De GEO-BAG Module automatiseert de interactie tussen BAG en BGT via het standaard GEO-BAG koppelvlak, waarbij geometrieverzoeken van het BAG registratiesysteem binnen C-SAM beheer BGT worden getoond, beoordeeld, aangepast en geleverd aan BAG. Het proces wordt overzichtelijk weergegeven, inclusief kennisgevingen vanuit BAG, om gebruikers de voortgang van verzoeken te laten monitoren en authentieke gegevens te gebruiken voor actualisatie van de BGT.

Beschikbare koppelingen en leveranciers

In de afgelopen jaren hebben we verschillende koppelingen tot stand weten te brengen binnen C-SAM Beheer BGT. Zie het schema voor een actueel overzicht van deze koppelingen.

Meer weten? Wij helpen graag!

    #

    Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement