Hoe is het om bij ons software te ontwikkelen?

Hoe is het om bij ons software te ontwikkelen?

Bij The People Group zijn we trots op onze softwareafdeling. Getalenteerde ontwikkelaars werken hier aan innovatieve applicaties die de manier waarop we werken veranderen. Maar hoe is het eigenlijk om bij ons software te ontwikkelen? Om daarachter te komen, hebben we met Sjimmie Dirkx gesproken. Sjimmie is onze ervaren head of products die inmiddels 5 jaar bij ons werkt. In deze blog delen we zijn persoonlijke inzichten en ervaringen over werken bij The People Group.

  • carrière
  • interview
  • software
  • werken bij
  • 07 april 2023
  • 5 minuten leestijd

Waar houdt de softwareafdeling zich mee bezig?

Onze softwareafdeling bedient diverse opdrachtgevers. Zo werken we voor netbeheerders en (onder)aannemers in de ondergrondse infrastructuur, maar ook voor lokale overheden zoals gemeenten, provincies en waterschappen.

De rode draad tijdens het ontwikkelen van onze software is het automatiseren van werkzaamheden die voorheen met de hand moesten worden gedaan. Door deze werkprocessen efficiënter te maken, kunnen opdrachtgevers hun expertise inzetten op de momenten die er écht toe doen. We doen dit over de gehele keten, bijvoorbeeld met GeoSmartDesign voor het ontwerp, LiDAR TO GO tijdens de aanleg en Organize voor de oplevering.

Vertel eens, waar ben je trots op?

Recent hebben we voor een opdrachtgever gewerkt aan een oplossing voor het automatiseren van de oplevering van projectdata na de uitvoering. Een van de grootste uitdagingen was de afhankelijkheid van een extern systeem en de bijbehorende database met talloze regels. Onze oplossing heeft ervoor gezorgd dat het genereren van alle data volledig geautomatiseerd is, zonder veel nawerk of meerwerk. Dit heeft ons enorme tijdswinst opgeleverd. Voorheen was het handmatig werk dat weken of maanden duurde, maar nu is het met een druk op de knop geautomatiseerd.

Wat ik vooral mooi vind aan dit project was onze aanpak. We hebben niet de hele tijd pleisters geplakt en tijdelijke oplossingen bedacht, maar hebben juist aan de voorkant geïnvesteerd om alles goed uit te zoeken. Hierdoor hadden we alles goed onder controle en je ziet dat dit zich terugbetaalt.

 

Wat maakt softwareontwikkeling bij ons leuk?

Wat ik persoonlijk leuk vind is de vrijheid die je krijgt. De problemen zijn gedefinieerd en de kaders zijn duidelijk, maar hoe je ze oplost is aan jou. Daarnaast is de organisatie plat. Dus als je een goed idee hebt en je kunt dat onderbouwen, dan kan het snel ten uitvoer worden gebracht. Dat vind ik zelf heel fijn werken, omdat je echt het gevoel hebt dat je bijdraagt en dat je een impact kunt maken.

Bovendien is het zo dat binnen de softwareafdeling mensen elkaar makkelijk opzoeken. We zitten bijvoorbeeld regelmatig met elkaar om de tafel, bijvoorbeeld een product owner, developer en software architect, om problemen op te lossen. Door naar elkaar te luisteren en pragmatisch en realistisch te kijken naar wat er moet gebeuren, komen we altijd tot een oplossing. Hierdoor heerst er een relaxte sfeer op kantoor.

Klinkt dit als de ideale werkplek voor jou? En wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van innovatieve applicaties? Aarzel dan niet om onze vacatures te bekijken en sluit je aan bij ons softwareteam!

Meer weten?

alt
#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement