Carrièreswitch: van telecom naar energie

Carrièreswitch: van telecom naar energie

Maak kennis met Youri, een ambitieuze werkvoorbereider bij The People Group. Hij heeft de sprong gewaagd van de telecomindustrie naar de energiebranche. Zijn doel? Projectleider worden. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen, ambities en advies voor degenen die overwegen om in deze branche te werken.

  • afwisseling
  • carrière
  • energie
  • interview
  • 10 maart 2023
  • 3 minuten leestijd

Youri startte zijn loopbaan met een traineeship bij ons en wist al snel door te groeien tot werkvoorbereider. Toch voelde hij al snel de drang naar een functie met meer uitdaging en verantwoordelijkheid. "Mijn ambities reikten verder dan wat mijn opdrachtgever in de telecom mij op dat moment kon bieden. Dit heb ik aangekaart bij The People Group en samen hebben we gekeken naar mogelijke vervolgstappen. Uiteindelijk bleek de energiebranche een goede optie omdat er meer regels, certificaten, en opleidingen aan verbonden zijn. Dit zorgt voor meer verantwoordelijkheden en dat sprak me aan," zegt hij.

Youri heeft grote ambities in de energiebranche. Uiteindelijk wil hij eindigen als projectleider. Maar voordat hij dat bereikt, wil hij eerst cursussen volgen en uitvoerder worden. "Ik wil eerst alle facetten van het werk meemaken, zodat ik het volledige vertrouwen krijg van mijn collega's, voordat ik projectleider word."

Voor iedereen die overweegt om in de energiebranche, en met name de ondergrondse infrastructuur, heeft Youri een simpel advies: "Gewoon doen! Ga eens kijken bij een energiebedrijf en verdiep je in de materie. Het werk is veel interessanter dan de meeste mensen denken. Uiteindelijk kunnen de gebouwen boven de grond niet zonder het werk onder de grond."

Wil jij een bijdrage leveren aan schone en duurzame energie? En wil je werken bij een bedrijf waar afwisseling, uitdaging en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan? Verken je mogelijkheden snel op https://vacature.thepeoplegroup.nl/.

Meer weten?

alt
#

Driven by technology Created by peopleJuridische informatiePrivacystatement